curve curve
Over Copagro

Over Copagro

Copagro is de vaste waarde in de distributie van verf en decoratie. Copagro werd in 1945 opgericht in België als een coöperatie van vrije groothandels. Ondertussen is zij uitgegroeid tot de marktleider in de BENELUX met een geconsolideerde omzet van 300 miljoen €. Door een uitgebreid netwerk van 168 verkooppunten in België en Nederland kunnen wij aan schilders en decorateurs een professionele service aanbieden. De centrale voorraad in Temse, de hoge graad van onze logistieke service én onze aankoopkracht zijn niet voor niets onze troeven. Door deze waarden brengen wij het juiste product tegen de beste prijs en met de kortst mogelijke termijnen bij onze professionele klanten. Tevreden schilders en decorateurs in de Benelux.

EEN BETROUWBARE LOGISTIEKE PARTNER

Centraal in België vanuit ons magazijn bevoorraden wij dagelijks onze verkooppunten in België en Nederland. Dit kan door de permanente stock van maar liefst 6.000 producten. Zo hebben we bvb. een permanente voorraad van meer dan 1.000.000 m² muurbekleding en 500.000 professionele verfrollen en kwasten. Dankzij onze grote centrale voorraad en de voorraden in onze verkooppunten garanderen wij de vakman een volledig professioneel assortiment dat snel en tegen de juiste prijs verkrijgbaar is.

  

UW MERK ÉN UW LEVERANCIER VAN MERKEN

Copagro combineert de distributie van grote merken met zijn eigen distributiemerk.

Copagro heeft nl. een belangrijk partnership met belangrijke merken zoals Tassoglas, Classidur, Algimouss, Graco, 3M, Quick Step, Henkel, Bostik, Forbo, Erfurt, Toupret, Luxaflex, Ardex, Altrex, Systexx, Rasch, Sia Abrasives, Tesa, Anza, Goudhaantje, Wienese… Voor deze merken zijn we één van de grootste distributeurs in de Benelux. We kunnen u deze gamma’s dus aan de beste voorwaarden en met de beste service aanbieden. Bovendien vindt u bij ons ook een assortiment producten van het merk Copagro, van gereedschap over lijm tot decoratie. Deze producten worden uitsluitend in Europa geproduceerd, voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en bieden u een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

 

UW ALTERNATIEVE VERFPARTNER

Copagro produceert naast een volledig assortiment watergedragen muurverven ook een assortiment professionele lakken voor binnengebruik. U vindt gegarandeerd een geschikte oplossing voor elk verfvraagstuk. Onze verven worden in Temse geproduceerd, voldoen aan de strengste Europese normen (certificaat gekeurd) en kunnen met de kleurmachine aangekleurd worden.

Naast ons eigen label, bieden wij ook een aantal bekende merken aan zoals Classidur, Keim, Vista, Traelyx, Avis, Motip …

 

UW EUROPESE PARTNER

Copagro is ook één van de oprichters van Euro Espace Color, een Europese aankoopgroepering voor verf en decoratie. Deze internationale groepering, actief in België, Nederland, Frankrijk en Spanje, is één van de marktleiders in de Europese distributie van verf en decoratie-artikelen. Ze beschikt over meer dan 400 verkooppunten verspreid over deze landen. Dankzij de grotere koopkracht van onze groep, kunnen we u producten van Europese makelij tegen de beste prijs aanbieden. Bovendien worden we op deze manier meteen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op de Europese markt

Geschiedenis van Copagro

1948

Oprichting van de coöperatieve in 1948 onder de naam van Grocolor. Een 12-tal Belgische  verfgroothandelaars hadden toen de krachten gebundeld om gezamenlijk bepaalde producten aan te kopen die moeilijk verkrijgbaar waren na de oorlog. Een andere coöperatieve, Copacolor genaamd, werd ook opgericht in de jaren 50.

Jaren '80

Grocolor is de eerste coöperatieve die in de jaren 80 investeerde in een centrale voorraad met een magazijn van 1.500m² in Temse.

1992

Onder druk van de markt, besloten de 2 coöperatieven te fusioneren en werd Copagro geboren, onder haar actuele juridische vorm. Copagro telde toen zo'n 50 exclusieve Belgische leden.

 1999

In 1999 werd een nieuw magazijn gebouwd van 3.000m² in Temse, waar Copagro nog steeds gevestigd is. Datzelfde jaar startte Copagro met de productie van verf in de nieuwe fabriek te Temse.

2008-2009

In 2008 werd het magazijn uitgebouwd tot 2.000m². In 2009 besliste Copagro zich geografisch uit te breiden naar Nederland.

2010

In 2010 evolueerde de internationale uitbreiding met een nieuw samenwerkingsakkoord dat werd afgesloten met een Franse en een Spaanse cooperatieve. De Europese aankoopgroepering Euro Espace Color werd geboren.

2011-2015

Omwille van de snelle toename van het aantal verkooppunten in de Benelux ( 168 in 2018 ) werd er beslist de magazijnen opnieuw uit te breiden ( in 2011 en 2015 ). Vandaag heeft Copagro maar liefst 10.000m² magazijn en 1.000m² kantoorruimte.

2016

Sinds 2016 investeert Copagro massaal in nieuwe digitale technologieën. Zo is Copagro aandeelhouder geworden van EZ Base ( Nederlandse firma gespecialiseerd in databeheer), werd er geïnvesteerd in nieuwe ERP & WMS pakketten en een nieuwe webshop voor online verkoop.

Missie, visie en waarden

Copagro wil verder evolueren als een Benelux organisatie gespecialiseerd in schildersgereedschappen, non-paint, verven & deco-artikelen voor de vakman.

Kwaliteitsproducten aanbieden aan de professional tegen de beste prijs en met de beste service. Copagro focust hierbij op volgende waarden :

 

  • Respect

Voor de aandeelhouders, de leveranciers, de klanten en de eigen medewerkers.

 

  • Ontwikkeling

Verdere ontwikkeling van de organisatie en persoonlijke ontwikkeling voor de medewerkers worden hoog in het vaandel gedragen.

 

  • Ondernemerschap

Het wordt gewaardeerd en gestimuleerd dat onze werknemers eigen inbreng en initiatief tonen om processen en de werking binnen de firma te verbeteren

 

  • Partnership

Met de aandeelhouders, leveranciers, klanten en intern over de afdelingen heen als een (h)écht team